Dit horen we van de kinderen

‘Ik vroeg vroeger altijd aan mijn moeder: ‘wat eten we vandaag?’. Doen jullie dat ook. Bij mij thuis aten we op maandag altijd vlees en bonen, op dinsdag ook en op woensdag meestal macaroni. Na donderdag wordt het leuk: op vrijdag eten we lekker vis en op zaterdag? PATAT. Dat doen we altijd. Op zondag kookte mijn vader vaak en dan aten we gebraden kip of zo. Maar op zaterdag altijd PATAT. Totdat mijn ouders gingen scheiden en mijn moeder een nieuwe vriend kreeg. Die nieuwe vriend vond patat ongezond. Dus bakte mijn moeder geen patat meer. Alleen soms bij mijn vader, als we daar waren.

Ik wilde maar dat mijn moeder naar mij luisterde omdat ik gewoon patat wilde eten. Ook omdat ik het lekker vind. Maar helemaal omdat ik daar blij van werd. Zaterdag patatdag, dan was het weer een beetje als voor de scheiding.’

Dit gaan we doen

Er zijn dus ook ouders die helemaal vergeten wat ze moeten eten. Dan is de PATATdag ineens voorbij. En wat wij nu gaan doen is er voor zorgen dat al die ouders nooit meer vergeten op welke dag we wat eten. Dan helpen we al die kinderen van wie de ouders het wel zijn vergeten.

Iedereen gaat een tekening maken van het lekkerste dat jij vindt om te eten en waarvan je wil dat je ouders dat nooit vergeten.

De 3 mooiste tekeningen worden ingezonden op Instagram en FB en aangeboden aan het Landelijk Bureau Naleving Ouderschapsplan. Zij zijn namelijk de instantie die ouders helpen als zij na de scheiding problemen willen oplossen, zodat de kinderen geen last hebben van hun scheiding.

Download hier je bord

Klik om te downloaden

Download het bord en teken je favoriete maaltijd

@dagvanhetgescheidenkind | #dagvanhetgescheidenkind

Stuur de foto van je tekening naar ons op

(of de juf regelt dit voor je). Of tag ons op Instagram @dagvanhetgescheidenkind